torstai 20. lokakuuta 2011

Potilas-Elsukka.
Elsa ehti asua meillä tasan viikon kunnes joutui leikkaukseen. Elsa on steriloitu jo aiemmassa kodissa ja kaiken piti olla ihan ok. Minä tilasin vain tavalliseen eläinlääkärintarkastukseen ajan viime viikolla kun Elsa oli saapunut meille. Pyysin samalla että tarkistavat sterilaatiohaavan ja otetaan sienitesti ja tarkistetaan muutenkin että kissu on ok. Mutta ei se mennytkään ihan niinkuin elokuvissa. :(

Maanantaina tällä viikolla menimme lääkäriin ja Elsa sai tuomioksi leikkaustyrän ja että leikataan mahdollisimman pian uudestaan. Eli tiistaille saatiin heti aamuksi leikkausaika. Nyt meillä on pieni toipilas kotona.

Tyrä tarkoitti meidän Elsan tapauksessa sitä, että sillä on liian aikaisin pettänyt yksi tikki alemmasta tikkikerroksesta, silloin kun sterilaatio on tehty. Eli sisäisistä tikeistä yks on joko katkennut tai sulanut liian nopeasti ja haava ei sisältäpäin ole päässyt paranemaan kunnolla. Masusta oli päässyt valumaan rasvaa ihon ja vatsapeitteiden väliin. Siellä oli myös isot kiinnikkeet jotka jouduttiin leikkelemään auki samalla. Neljä lääkäriä oli ollut mukana leikkauksessa ja Elsa sai titteliksi "Päivän mielenkiintoisin potilas"

Minua hämäsi eniten tilanteessa se, että Elsa vaikutti TÄYSIN terveeltä koko sen viikon mitä ehti meillä olla ennen leikkausta. Ei aristanut vatsaa ja sterilaatiohaava masussa oli oikein siisti. Ei punotusta eikä eritystä. Mutta siinä oli sellainen kananmunan kokoinen iso patti, joka ei oikein ollut kova eikä pehmeäkään minusta. Sen patin takia pyysin eka kerralla sitä haavan tarkistusta. Olen kuullut että sterilaatiohaavat voivat kerätä nestettä ja sen takia haava voi hieman turvota. Onneksi sitten tarkistettiin ja saatiin nopeasti aika uusintaleikkaukseen. Normaalitilanteessa sterilaation tehnyt eläinlääkäri olisi todennäköisesti korjannut ilmaiseksi, mutta nyt ei siihen ollut mahdollisuutta täältä Pohjoisestä lähteä Etelä-Suomeen viemään Elsukkaa leikattavaksi. Eläinlääkäriasema Lemmikki hoiti asian sitten todella hienosti. :)

Elsalla on nyt 12 päivää sukkapuku päällä. Eli Miehen kalsarit ovat hyötykäytössä! :) Väreinä on vihreä ja musta. Harmi ettei ole mitään batmanmeininkiä! :D Elsa saa myös antibioottia 10 päivää aamuin illoin tablettina sekä kipulääkitystä (Metacamia) nyt alkuun aina aamuisin.

Elsa on toipunut olosuhteisiin nähden ihan ok. Eilinen oli vielä aika väsynyttä menoa, mutta nyt vaikuttaa jo pirteämmältä. Nyt jännityksellä odotellaan että saadaanko pieni Elsukka kuntoon ja sileä masu.

Neiti-Pompula taas huutaa yötä päivää ja me nyt Miehen kanssa ei mennä vannomaan että onko Pomppis vaan huolissaan kun Elsa on niin outo ja ihmiset käyttäytyy kummallisesti vai onko meillä ENSIMMÄINEN KIIMA tuloillaan. Voi herranen aika. x) Onhan neitsykkä jo 7 ja puoli kk vanha. :D

Mutta nyt on Elsukan aamulääkkeiden aika. :) Heivain!

-Sna, joka ei oo kovin hyvä askartelemaan sukkapukuja kissoille

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti Elsa paranee nyt hyvin ja elämä pääsee tasaantumaan. Kauhean huono säkä kyllä ollut, kun noin paha juttu päässy käymään rutiinileikkauksessa.

    Paljon rapsutuksia Elsalle (ja vähän Pompulallekin ettei tuu kateelliseks).

    VastaaPoista
  2. Elsa voi onneksi hyvin. Paraneminen on aluillaan ja haava näyttää siistiltä. Tasaantumista ei ikävä kyllä ole luvassa vielä hetkeen, koska Pompula yllätti ensimmäisellä kiimallaan ja sain sterilaatioajan sille samaan syssyyn kun Elsalla on tikinpoisto. x) Voi tätä kissanomistajan arkea. :D

    VastaaPoista