tiistai 6. elokuuta 2013

Kesäterkut!

Heipparallaa! Eipä oo taas meikäläistä paljo näkyny blogin puolella. Mietin tuossa yhtenä päivänä että mistä lie johtuu ja pääsin jopa johonkin johtopäätökseenkin. Blogin kirjottaminen jäi talvella koska, tadaaa, ei ollu aikaa! Koira vei aika paljo vapaa-ajasta kun se oli just siinä maagisessa iässä että oli pakko olla touhuamassa lähes koko ajan sen kanssa jotaki. Jos erehty istumaan koneelle, niin se haukkumisen ja komentamisen määrä oli aivan mahoton. Ei sitä paljo koneella istuskeltu siihen aikaan, ja jos istuttiin ni hoidettiin muita pakollisia juttuja. Ois kai sitä oikeasti jotain pikapäivitystä ehtiny tekemään vaan tais olla lorvikatarri sitten kylässä niinä aikoina. :)  Sitten tuli kesä ja lomat ja huomasin että hei mullahan on taas aikaa blogille! Eli tervetuloa takas meikä! Eiks niin!

Eli nyt tällasen lämpimän aamun ratoksi voinkin laittaa teille heti muutaman kuvan talvisilta koiratreffeiltä! Nimittäin tässä on Black Tower-kennelin treffeiltä muutamia ihanan lumisia kuvia. Maaliskuun lopulla, 29. päivä me ajeltiin Tornioon makkaranpaistoon ja kokoonnuttiin viettämään ihana talvipäivä porukalla. Se päivä oli kyllä supermukava ja toivottavasti ensi talvena on myös treffit luvassa!

Melkein koko sakki koolla. :) Ei kuitenkaan ihan.
Kaunis Hilma <3
Kuva: Erja

Hilma alimmaisena, pojat antaa huutia. :D

"Mamma, saanko ihan ihan ihan ihan vähän sitä sun makkaraa pliiiiiiiiis?"

Tönöttämisen maailmanmestarit Iitu ja Hilma. Tytöillä on sama emä, eli siskopuolia ovat.

Muutamia mätsärikuviakin keväältä ois tarjolla. :) Vihdoinkin sitten meikäläinen paljastaa tällain ohimennen salakavalasti omankin naaman tässä blogissa. Näyttää olevan ihan turhaa yrittääkään salata omaa naamaansa. On se niin nätti että voi sitäki näytellä, eikö nii ;)

Aika tiukalla ilmeellä :D
Kuva: Maria

Hilma niin nättinä <3
Kuva: Maria

Hilma ja Wilho <3
Kuva: Maria


Tämä kesä on menny ihan kokonaan elukkahommissa. Kissat on käyneet POROK:in näyttelyissä molempina päivinä tuossa heinäkuussa. Ja se reissu oli erittäin kiva ja kannattava. Pompula valmistui Premioriksi ja sai jo ensimmäisen kansainvälisen sertinsä sitten sunnuntaina. Jedi sai ekan sertinsä kastraattiluokassa ja samoin Elsa! Meillä siis oli kuin olikin Elsukkakin matkassa. Kun on kolme ja puoli vee ja menee eka kertaa näyttelyyn ni vois aatella että jännittää, mutta meidän Elsa oli kyllä kohtuu lunkisti koko ajan. :) Oon tässä nyt miettiny että lähtiskö sitä talvella käymään jossain koko konklaavin kanssa. Vois pari yötä hotellissa pötkötellä ja ottaa kaikki kolme kissukkaa matkaan. Viimeksi kerrroin että kissahommat on jotenkin jäissä ja niin ne tuntuu olevan vähän vieläkin. Vaikka kissanäyttelyssä tosi kivaa aina onkin, niin se stressi ja paniikki ja kiire on joskus aika hermoja raastavaa. Mutta toki, siihenkin on jo kehittyny jonkinlainen rutiini. Että kai myö talvella jossakin piipahdetaan. :) Nyt näyttää siltä että vielä en oo saanu otettua kuvia arvosteluseteleistä, mutta laittelenpa vaikka ens postaukseen sitten. Jos nyt jollakulla kiinnostaa nähdä minkälaiset arvostelut meidän karvanaamat on saaneet.
Elsa niin tomerana!


Pompula <3


JediPau!

Hilman kanssa on keskitytty treenaamaan vepeä, vesipelastusta. Siinäpä vasta ihan huippu harrastus! Hilmalla toki on myös vastustanu aika kovasti tässä kesän alussa. Tarkotushan oli että me lähetään näyttelyihin sen kanssa nyt kesällä katteleen että miltä se näyttää. Mätsäreissä käytiin ja näyttelytottumuskurssikin ja kehityttiin tosi hyvin kehäkäyttäytymisessä. Sitten me uitiin ja käytiin muutamissa treeneissä  ja saatiin sitten aivan helkkarin iso hotspotti häntään, hännän alapuolelle toukokuun lopulla. Ja ei muuta ku lekuriin hakemaan antibioottikuuria ja karvat veks puolesta hännästä. Eli sinne meni ne näyttelyhommat. Tosin, se oiski ollu vaan toisarvonen juttu se näyttely koska pääasia kuitenki oli että päästäs vepeä treenaamaan. Muutama viikko paranneltiin sitä häntää sitten. No minä jo ajattelin että uimasille tästä joutaa ku häntäki on parantunu ni Hilmahan alotti sitte kesäkuun puolessa välissä juoksut. :D Tässä vaiheessa aloin miettimään että kannattikohan se kisailmottautuminen kuitenkaan, koska minähän olin niin retee ja reipas että ilmotin Hilman jo heti alkukesästä Suomen Newfoundlandinkoirat Ry:n järjestämään vesipelastuskokeeseen 17.-18.8. Koirahan siinä vaiheessa alkukesästä ei osannu siis yhtään mitään. Osasi se uida! Mutta ei me mitään liikeitä koskaan oltu treenattu. Ajattelin sillon että meillä on koko pitkä kesä aikaa treenata, mutta kuinkas sitten kävikään. Hotspotti ja juoksut eli yli kuukausi oltiin pois vedestä. Just niinkö meijän tuuria. :D

Hilma uimasilla!

Kepin haku on ihan hauskaa.

Välillä olin vaipua epätoivoon että ei me kehdata ees mennä sinne kisoihin ja ei me koskaan opita mitään! Mutta nyt elokuun eka viikolla tilanne on sellanen että Hilma hakee veneen, hyppää veneestä ja hakee hukkuvan. Nuo kolme liikettä se tajuaa ihan hyvin että mistä on kyse. Vienti on vaan ainoa joka meillä takuuaa ihan tosissaan, mutta kolme liikettä vaatii vaan harjotusta ja Hilmaki tietää mitä sen kuuluu tehdä. Mutta vienti ei vaan lähde, Hilma on pihalla ku lumiukko ja ohjaaja yhtä pihalla kans. Tulinkin siihen tulokseen että ehkäpä me ens kesänä saadaan se vienti sujumaan. Näillä treenikerroilla jos on opittu kolme liikettä neljästä ni on aika hyvin. Jos joku tahtoo perehtyä tarkemmin vesipelastuksen syvempään sielunelämään ja esimerkiksi ALO-luokan liikkeisiin niin tässä oiva linkki, joka ohjaa Kennelliiton sivuille.

Tänään onkin sitten möllivepe. Eli epäviralliset kisat. Pohjoisen vesipelastuskoirat järjestää sen ja me mahduttiin viimetingassa matkaan. Hippasen jänskättää jo! Puol kuudelta pitää olla rannassa ja kuudelta alkaa kisat! Jospa me pari liikettä saatais tehtyä. :) Kohta onkin jo ne aikusten oikeet kisat, sittenkös se vasta jännittääki. Toivottavasti jollaki on kamera matkassa että saa jotain kuvia itelleki :) Mua kyllä vähä jännittää seki ku mulla on Mies apuohjaajana. :D Tosin, sen raudanlujilla hermoilla se varmaan pärjää paremmin ku minä ohjaajana. :D

Tämä kesä on kyllä ollut melko touhukas eläinten kanssa. Minkäänlaista kesälomareissuakaan ei oo tehty! Touhotettu vaan kotosalla. Mulla on viimeinen viikko lomaa menossa ja sitten se arki kutsuu taas. Nyt on tarkotus kyllä pitää syksyllä ja keväälläki lomaa ettei käy niinkun viimevuonna että Jouluna ja Juhannuksena oon ihan piipussa. :) Jospa sitä osais tänävuonna ottaa hieman iisimmin.

Nytpä lähenki koiran kanssa lenkille, on nimittäin ihanan aurinkoinen ilmaki.

Jedin kesätekeminen. <3 Tästä kannattaa ottaa mallia, ja ottaa vielä rennosti kun voi!


-Sna, joka jännittää illan kisaa jo.

5 kommenttia:

 1. Kyllä se hyvin menee! Mulla jännittää taas niin että tiedät kyllä mitkä on kohta tiedät kyllä missä :D

  T. Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan ainoat koirakot jotka on ALO:ssa tänään. :D Mullaki varmaan on kohta NE just SIELLÄ. :D

   Poista
 2. Kiva kuulla pitkästä aikaa, ja mukava nähdäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jaksat seurailla meidän blogia vieläkin. :)

   Poista
 3. Muistin aikana pistän kameran latinkiin ja otan sen mukaan ku lähen valuun kisarantaa kohti. Toivotaan, että aurinko paistaa oikeasta kulmasta.
  Terkuin,
  Hilman ja Wilhon fan-clubin Jäälin alajaoston pj. ;)

  VastaaPoista